Valberedning – dötrist, långtråkigt eller alldeles, alldeles underbart?

Valberedningsarbete är okreddigt, otacksamt och tidskrävande. Det vet alla. Samtidigt är valberedningar något som många faktiskt vill ha inför personval. Så, hur får man människor att kandidera till valberedningsuppdrag och hur får man till ett välfungerande valberedningsarbete? 

Igår hade vi första mötet med valberedningen för SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation. Det är mitt första valberedningsuppdrag, men jag har tidigare erfarenheter av att som kandidat prata med valberedningar och rekryteringar till tjänster/förtroendeuppdrag har jag gjort i mängder.

Förväntningarna på valberedningen är ofta skyhöga, men kanske lika ofta outtalade. För att få till ett välfungerande valberedningsarbete är det därför helt avgörande att ge valberedningen ett tydligt uppdrag – vad är som ska göras? Det behövs en överenskommelse mellan uppdragsgivare och utförare.

SSCO:s valberedning fick en arbetsordning i maj 2016. Tillsammans med stadgan går det nu att utläsa vilka val som ska beredas, hur arbetet ska genomföras och hur arbetet senare ska redovisas. Gott så. Inga styrdokument är heltäckande, men uppdragsgivarens intention går klart att utläsa – medlemskårerna vill ha en transparent process där kandidater behandlas likvärdigt och där jävsituationer hanteras.

Jag kommer att ägna många timmar åt valberedningsarbete under hösten och vill gärna dela mina erfarenheter med er. Därför ska jag ha en liten valberedningsserie här på bloggen. Självklart hoppas jag att ni också delar med er av tips och exempel! Har planerat sex spännande inlägg som följer valberedningsprocessen från start till slut:

  1. Ny valberedning – att påbörja uppdraget och planera arbetet
  2. Få in många nomineringar – marknadsföring och kontaktnät
  3. Intervjuer – hur skapar man förutsättningar för bra samtal
  4. Jäv – upptäcka och hantera jävsituationer
  5. Hearing av kandidater – vad får man fråga och vad är det egentligen folk vill veta
  6. Val av ny valberedning – hur får man någon att vilja vara valberedare

Ja, jag skrev “sex spännande inlägg”. Valberedningsarbete kan säkert vara dötrist och långtråkigt, men jag tror faktiskt att det går att ha roligt, lära sig nya saker, göra ett bra jobb och – åtminstone bitvis – tycka att det är alldeles, alldeles underbart.

anna wallgren valberedning 02

Så redo! Mvh sammankallande för SSCO:s valberedning

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s